Jak krmíme

Naše psi učíme odmalička sebekontrole neboli "klidu" při krmení . Sebekontrolu při krmení ocení zejména majitelé psů, kteří jim skáčí při chystání a podávání krmení až "nad hlavu" nebo se sápou do misky, apod.,dále sebekontrolu využívají majitelé více psů, kdy psy krmí současně. 

Hodně psů bývá při krmení rozrušených, obzvlášť v přítomnosti dalších psů, tím se mohou dostat i do stresu, díky sebekontrole se pes zklidní a v klidu sežere svou porci :-). Jako další výhodu tohoto způsobu krmení považuji to, že každý pes si sežere svou porci a ostatním do misek neleze, protože má každý v misce jinak velkou dávku krmení, což ocení zejména majitelé labradorů ... labradoři nemají prostě  nikdy dost :-D. V naší chovatelské stanici dbáme na zdraví a fyzičku našich miláčků a žádné otesánky nechceme ;-).
 
a jak to tedy vypadá:
 

 

a nebo i takto 

Při příchodu do místnosti jsou misky s masem již na zemi - v této situaci je daleko těžší pro psa udržet si sebekontrolu, navíc v přítomnosti dalšího psa :-). Sebekontrola se může použít i u krmení pamsků, může se nacvičit i to, aby si pes vzal pamlsek ze země až na povel, což při důkladném tréninku můžeme nacvičovat i venku, pes si to přenáší a tak nám nesežere kdejaký "blivajz" na procházce ;-).

Nácvik probíhá bez jakéhokoliv nátlaku a okřikování. Trénujeme pozitivním posilováním a naše psy tato metoda výcviku moc baví, u výcviku psi přemýšlí a v podstatě přišli sami na to, co mají dělat ;-).