Informace o štěňátkách a jak se o ně staráme:

Štěňátka budou velmi aktivní, veselá a vítací, s výstavními předpoklady a s obrovskou chutí k práci. Nadšení budou do jakékoliv aktivity, jelikož jsou labradoři lovecké plemeno, největší radost jim noví majitelé udělají loveckým tréninkem. Ale postačí třeba i jen pravidelné procházky, házení balónků, nějaké to koupání v rybníku či potoce, hlavně když budou trávit co nejvíce času s lidmi, se svými páníčky!

Štěňátka budou odchována v našem domě s téměř celodenní péčí. Jelikož jsou naši psi zároveň našimi kamarády a členy rodiny, žijí s námi společně v domě, štěňátka budou tedy zvyklá nejen na běžný chod domácnosti, ale budou především maximálně socializovaná, zvyklá na přítomnost ostatních psů, celé naší smečky, jak v domě tak i na zahradě.

Po uplynutí věku 3 týdnů si budou zvykat na zahradu, návštěvy našich přátel, mazlení dospělých i dětí. Budou mít k dispozici a k ničení spoustu hraček, budou si také zvykat na různé zvuky, povrchy a hlavně na vodu! Budou reagovat na píšťalku (základ přivolání) a budou si umět sednout před krmením či pamlskováním.

Štěňátka budou kvalitně krmena. Jsme zastánci BARFu - krmíme syrovým masem, přidáváme hlavně zeleninu, dále rýži, vločky, kroupy, sem tam těstoviny, pangamin, lososový olej, roboran, bylinky, aj. vitamínky, také nezapomínáme na mléčné výrobky, především u nás oblíbený tvaroh s ovocem a kapkou medu. Chápeme, že někteří lidé upřednostňují granule, tudíž budou štěňátka navyknutá i na kvalitní granule. Balíček granulí na první dny v novém domově dostanou s sebou pro bezproblémový přechod na stravu, kterou jim vyberou noví páníčci.

Štěňátka jsou z opakovaného spojení, ze kterého jsme si v naší chovatelské stanici ponechali pejska a fenečku (Al Pacino a Aiwa Neitiri), tudíž budou mít noví majitelé možnost vidět, kromě maminky a tatínka, i sourozence svého budoucího svěřence.

Štěňátka budou s maminkou pravidelně odčervována a v osmém týdnu očkována (do této doby dostávají štěňátka protilátky od své maminky). Štěňátka jsou DNA prcd PRA Normal/Clear po rodičích (nikdy neonemocní progresivní retinální atrofií - dědičnou slepotou), nikdy neonemocní ani dědičnou CNM (Centronukleární myopatie - svalová dysplazie). Oba rodiče i sourozenci, kteří zůstali v naší chs, jsou HD A, ED 0.

Budeme rádi, když s námi noví majitelé zůstanou v kontaktu i po odběru štěňátka a budou nás informovat, jak se štěňátku daří a sem tam nám pošlou nějaké fotečky.

(zleva Toffee, Al Pacino, Aiwa Neitiri, Chocomania, Drobeček)